Hoe stel je jouw bureaustoel in bij de lage stand van een sta-zit-bureau?

Een sta-zit-bureau biedt veel voordelen voor de gezondheid en het comfort van mensen die lange uren achter hun bureau doorbrengen. Maar wanneer je een bureaustoel gebruikt in combinatie met een sta-zit-bureau in de lage stand, is het belangrijk om de stoel goed in te stellen voor een optimale ondersteuning en ergonomie. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor het correct instellen van je bureaustoel bij een sta-zit-bureau in de lage stand.

1. Begin met de juiste hoogte

Bij een sta-zit-bureau in de lage stand is de hoogte van je werkoppervlak lager dan bij een zitbureau. Begin daarom met het aanpassen van de hoogte van je bureaustoel. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond rusten en je knieën in een hoek van ongeveer 90 graden gebogen zijn. Dit bevordert een goede bloedcirculatie en vermindert de druk op je onderrug.

2. Pas de zitdiepte aan

De zitdiepte van je bureaustoel is ook belangrijk, vooral bij een sta-zit-bureau in de lage stand. Stel de zitdiepte zo in dat er ongeveer twee tot vier vingers ruimte is tussen de voorkant van de zitting en de achterkant van je knieën. Dit zorgt voor voldoende ondersteuning van je dijen en voorkomt drukplekken achter je knieën.

3. Verstel de rugleuning

De rugleuning van je bureaustoel moet je rug goed ondersteunen, vooral als je langere tijd zit. Stel de rugleuning zo in dat deze de natuurlijke kromming van je rug volgt. Dit helpt rugklachten te voorkomen en bevordert een goede houding. Zorg er ook voor dat de rugleuning niet te ver naar achteren staat, om te voorkomen dat je naar voren gaat leunen.

4. Armleuningen aanpassen

Als je bureaustoel armleuningen heeft, is het belangrijk om deze op de juiste hoogte in te stellen. De armleuningen moeten zo worden ingesteld dat je armen ontspannen kunnen rusten, zonder dat je schouders omhoog worden getrokken. Dit bevordert een goede bloedcirculatie en vermindert spanning in je nek en schouders.

5. Controleer de hoogte van je beeldscherm

Tot slot is het belangrijk om de hoogte van je beeldscherm aan te passen, zodat je nek in een neutrale positie blijft. Zorg ervoor dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte staat wanneer je rechtop zit. Dit voorkomt overmatige belasting van je nekspieren en vermindert de kans op nekklachten.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw bureaustoel optimaal instellen voor gebruik bij een sta-zit-bureau in de lage stand. Een goede ergonomische werkhouding is essentieel voor je gezondheid en comfort, vooral wanneer je lange uren achter je bureau doorbrengt.